Gotland 2023

Varje år har vi förlängt Gotland lite mer känns det som. Känns lika tokigt att behöva åka över hela Sverige för att sen ta båt över för att komma till vårt paradis men varje gång vi kommer dit känns allt så rätt. 
På något sätt så vill jag inte att det ska vara så, känns som vi bara har det på lån och att vi egentligen inte har någonting där att göra. Hade varit skönt att hitta en pärla närmare Oslo som man till sist skulle kunna göra till sin egna. 
Men hur hittar man ett ställe som har lång fin sandstrand, flera kilometer strandpromenad, lagom stort samhälls som man kan cykla runt överallt. Med matbutik och några restauranger, bageri, rökeri och andra små butiker. 
Aktivt med tennis, paddel och fotbollbana där det spontant möts upp barn för fotbollsmatch.  
Ja listan kan göras lång. 
Som det ser ut nu med våra stopp i Bosjön och Västervik passar ju dessutom Gotland bra i roadtrippen och då kör vi väl på det. Kanske vi tröttnar å eller hittar annat så småningom om så behöver ju faktiskt inte planera hela livets somrar nu även fast jag kan känna mig lite stressad redan nu hur vi ska lösa boende framöver. 
 
I år blev det 18 nätter på Gotland, vi hyrde ett annat hus som har fungerat bra. Det var ganska dyrt men när vi kunde säkra oss redan förra året kändes det som att det var värt det. Vi har hyrt ut huset hemma oxå så det vi betala på Gotland fick vi in i Oslo. Då känns det försvarbart. 

Med så många dagar tänkte vi att vi ska ta och göra utflykter och utforska lite men när 18 -dagar gått har vi knappt lämnat Ljugarn. Blev bara en paddeltur i ån i grannbyn. 
Men för en paddeltur, så kul och mysig! 
Annars har vi bara lufsat rund som vanligt, man gör lixom inget men ändå full fart hela tiden. Cyklar runt lite, tränar en sväng, planerar mat, äter gott å länge, spelar lite kubb, någon match minigolf och så vidare. 

För dokumentation skull kosta minigolfen 80krför barn och 110kr för vuxna. 
En fralla kosta i år 15kr. 
Och jag tror storhandling blev 1-2 tusen kronor dyrare än vad den brukar å då köpte vi inte speciellt mycket mer eller dyrare saker.  
Vi funderar varje år hur det var förr och ingen som minns.. hur mycket kostade egentligen frallan första året vi var där. Någon tror 6 kr och någon 8kr.. ingen som kommer ihåg:) 


Lite blanfade Bilder från veckan som gått. 

Pappa fyllde 70-år och firades på en stubbe i skogen.
(null)


After beach hos Jessica och Matti för tredje (?) året på rad för oss. Övergick i knytis grill.  (null) 

Stella köpte pussel och jag hade svårt att slita mig!
(null)
 
Bad i Sigvalde en eftermiddag när solen kom fram (null) 
 
Årliga bilden från stranden och nya bakgrundsbilden (null) 
 
Blev 5 dagar fotbollsskola på barnen sista veckan oxå. 
(null)
 
Middag på strandcafe med minigolf 
(null)

(null)

(null)
 
Underbar paddeltur
(null)

(null)
 
Klappa kaniner
(null)

(null)

Våffelmagasinet 

(null)

(null)

(null)

Provade nya restaurangen brus (gamla smakrike), supernöjda!
(null)